Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractació d'emergència de l'IB-Salut per 5, 8 milions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de diverses contractacions d’emergència de subministrament de serveis o materials a càrrec del Servei de Salut per valor de 5.851.157 €, que responen a una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

D’una banda, hi ha les contractacions i adquisicions següents, que corresponen als Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per l’import de 5.773.157 €:

  • El servei d’assistència sanitària a pacients afectats pel virus SARS-CoV-2 derivats pel Servei de Salut a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario, a fi de descongestionar l’Hospital Can Misses durant els mesos de gener a març de 2021, per l’import de 164.006 €.
  • El servei d’ampliació de la central de telefonia de la Central COVID-19 per donar informació telefònica mitjançant els punts d’informació INFOCOVID i INFOVACUNA, per l’import de 79.271 €.
  • El servei logístic per a la distribució de les vacunes Moderna a les Illes Balears. En aquests moments, no és possible quantificar-ne la despesa, atesa la dificultat per precisar el nombre de dosis i els punts de destinació definitius. Per a la facturació, s’aplicaran les tarifes unitàries que ha acceptat el Servei de Salut.
  • L’adquisició de material sanitari, material no sanitari i medicaments per fer front a la COVID-19 durant el període comprès entre l’1 de març de 2020 i el 15 de febrer de 2021, per l'import total de 5.543.638 €.

D’altra banda, hi ha la contractació, per part de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, d’un servei extraordinari de reforç de neteja i desinfecció a les instal·lacions de l’Hospital Son Dureta i al centre d’Inca on es fan proves per detectar la COVID-19. L’import és de 78.000 €.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El mes de març de 2020, el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/03/2021]

[Foto: Visuals3D / COVID 19 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19