Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Limitacions d'entrada per via aèria i marítima des del Regne Unit, Brasil i Sud-àfrica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha acordat la pròrroga dels acords que estableixen mesures excepcionals per a limitar la propagació i el contagi pel COVID-19.

Mitjançant la limitació dels vols directes i vaixells de passatge entre el Regne Unit i els aeroports i ports espanyols; i els vols entre la República Federativa del Brasil i la República de Sud-àfrica i els aeroports espanyols.

Per al cas del Regne Unit només podran realitzar-se vols o desembarcament de vaixells de passatge a Espanya que estiguin ocupats per ciutadans espanyols o andorrans, així com residents en tots dos països. La mesura entrarà en vigor des de les 18.00 del dia 16 de febrer (hora peninsular) fins a les 18.00 hores del dia 30 de març de 2021 (hora peninsular) i estableix algunes excepcions a aquestes limitacions, i habilita al Ministeri de Sanitat per a poder aixecar la limitació prevista, autoritzant puntualment vols d'aeronaus o entrada de vaixells per raons justificades.

Des de la República Federativa del Brasil i la República de Sud-àfrica només podran realitzar-se vols a Espanya que estiguin ocupats per ciutadans espanyols o andorrans, així com residents en tots dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol. La pròrroga de les restriccions als vols des del Brasil i Sud-àfrica entrarà en vigor des de les 18.00 hores del dia 16 de març de 2021 (hora peninsular) fins a les 18.00 hores del dia 30 de març de 2021 (hora peninsular).

Aquestes restriccions no afecten els conductors dels caps tractors de la mercaderia rodada ni tampoc al personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri. En tots dos casos es podria prolongar en funció de l'evolució de la pandèmia i de la coordinació de mesures a nivell comunitari.

A més, es contemplen altres exempcions relatives a transports aeris o marítims d'Estat, serveis de cerca i salvament (SAR), vols amb escala en territori espanyol amb finalitats no comercials i que tinguin per destí final un altre país, vols exclusius de càrrega, posicionals (ferri) i humanitaris, mèdics o d'emergència, o a aquells vaixells que hagin sortit d'un Port del Regne Unit abans de l'inici de la restricció.

[Font: Ministeri de Sanitat. 09/03/2021]

[Foto: Infosalut / Passatgeres a l'aeroport / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19