Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El consellers d’Educació i Salut han visitat les instal·lacions d’EduCOVID

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, entre d’altres, han visitat les instal·lacions d’ EduCOVID, un equip específic per a l’àmbit educatiu dins la Central de Coordinació COVID-19.

EduCOVID es va posar en marxa amb l’objectiu d’atendre directament les consultes i els dubtes dels centres educatius. Quan es detecten positius als centres educatius, EduCOVID informa les famílies i els centres i fa’estudi dels contactes estrets, tant del centre educatiu com de l’entorn familiar i social.

Cal destacar que els centres educatius de les Illes Balears han aplicat des de l’inici del curs protocols estrictes per poder garantir un curs segur. La convivència amb la pandèmia no és fàcil, però l’esforç de docents, alumnes, famílies i administracions ha mostrat que és possible.

Dades de la incidència de la pandèmia als centres educatius

  • Les dades recollides fins divendres 12 de març als centres educatius de les Illes Balears i les d’ EduCOVID continuen baixes.
  • La setmana passada només hi va haver un docent positiu a Mallorca.
  • Del total d’alumnes de les Illes Balears, a l’entorn de 190.000, hi ha 50 estudiants amb PCR positiva.
  • Hi ha 10 grups en quarantena a 9 centres educatius, tots de Mallorca.
  • Quant a la vacunació, es va iniciar amb els docents d’infantil i de centres d’educació especial. A dia 12 de març, 4.596 docents d’infantil i educació especial han estat vacunats. En el cas de primària i secundària, s’han vacunat un total de 8.202 docents.

Tot i les bones dades, no s’ha d’oblidar que s’ha d’extremar la precaució davant l’extensió de la variant britànica a les Balears.

Es pot consultar tota la informació de seguiment de la COVID-19 als centres educatius no universitaris detallada per etapes educatives i per illes en l’apartat «Informes EduCOVID» web de la Conselleria d’Educació i Formació Professional

Aquesta informació s’actualitza cada quinze dies.

[Font: Consellleria d’Educació i Formació Professional. 17/03/2021]

[Foto: Conselleria d’Educació i Formació Professional]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19