Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència per valor de 132.050 euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de diverses contractacions d’emergència a càrrec del Servei de Salut de les Illes Balears per valor de 132.050 euros. Aquestes responen a la necessitat de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en el marc de la lluita contra la COVID-19.

Les contractacions corresponen a diferents àrees de gestió:

Serveis Centrals:

Àrea de Salut de Menorca:

  • Tancament amb portes d’alumini de 6 boxs a l’àrea de l’hospital de dia de l’Hospital Mateu Orfila per contribuir a limitar l’expansió de la COVID-19, per 11.790 euros.

Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, per l’import total de 85.260 euros:

  • Servei extraordinari de lloguer de vehicles per a l’atenció domiciliària de pacients diagnosticats o sospitosos de sofrir la COVID-19, així com per a l’atenció domiciliària de la població dins el marc de l’estratègia i campanya de vacunació contra la COVID-19, o per a qualsevol altra activitat assistencial domiciliària que pugui sorgir en un context d’emergència de salut pública, imprevista i necessària, ocasionada per aquesta malaltia, per l’import de 31.260 euros.
  • Servei extraordinari de neteja amb per reforçar el servei a les instal·lacions de la Central de Coordinació COVID-19, ubicada al polígon de Son Valentí, al Palau de Congressos i al centre COVID exprés de Manacor. L’import és de 54.000 euros.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El mes de març de 2020, el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/03/2021]

[Foto: NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19