Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Educació i de Salut es reuneixen per tractar la incidència de la COVID-19 als centres educatius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els consellers d’Educació i Formació Professional i de Salut i Consum, Martí March i Patricia Gómez, respectivament, s’han reunit per tractar l’estat de la incidència de la COVID-19 en els centres educatius de les Illes Balears.

A la reunió també han assistit el director general de Planificació i Centres, Antoni Morante, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font.

Des d’Educació s’ha explicat que la incidència de la COVID-19 en els centres educatius de les Illes Balears evoluciona de manera favorable. Les darreres dades continuen mostrant que hi ha una transmissió molt baixa dins els centres educatius, tal com demostren els estudis de contacte fets als alumnes positius. A més, cal destacar que des de fa cinc setmanes no hi ha cap positiu entre els docents de les Illes Balears i que al voltant de 17.000 professionals dels centres educatius ja han estat vacunats. Es confirma així que l’àmbit educatiu és un entorn segur, al qual han contribuït les mesures de protecció i la vacunació del personal docent.

D’altra banda, la Conselleria de Salut i Consum ha confirmat a la Conselleria d’Educació i Formació Professional que al llarg d’aquesta setmana es continuarà desconvocant els docents que havien de rebre una segona dosi de vacuna fins que el Ministeri de Sanitat es pronunciï sobre si es pot posar una segona dosi d’AstraZeneca. Salut s’ha compromès a informar Educació tot d’una que hi hagi una confirmació ministerial i a tornar-los a convocar quan sigui necessari.

La consellera de Salut i Consum ha volgut recordar que una sola dosi de la vacuna d’AstraZeneca aconsegueix immunitat de fins al 70 % i redueix el risc d’ingrés hospitalari en un 95 %. També ha subratllat que totes les vacunes autoritzades són segures.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 26/04/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19