Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Contractació d'emergència del Servei de Salut per valor de 661.060 €

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut per valor de 661.060 €. Aquestes contractacions estan relacionades principalment amb la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Entre aquestes contractacions, destaquen diferents serveis relacionats amb l'allotjament de visitants amb simptomatologia lleu o asimptomàtics sense residència a Mallorca així com contactes estrets de persones afectades per la COVID-19 per un total de 586.807 € per a l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

Contractacions corresponents a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca; concretament, el servei de neteja, per l’import de 56.708 €.

Contractacions corresponents als Serveis Centrals del Servei de Salut; concretament, el subministrament elèctric d’instal·lacions associades a la pandèmia, per 17.545 €.

El mes de març de 2020, el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures per adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits durant aquest període per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de les Illes Balears, autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/05/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19