Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut intervé el centre geriàtric Llar de Calvià després que s’hi hagin detectat 20 casos positius de covid-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat intervenir el centre geriàtric de Mallorca anomenat Llar de Calvià per tal de frenar el contagi del SARS-CoV-2 i garantir l’atenció adequada dels usuaris després que s’hi hagi detectat un brot que afecta 18 dels 56 residents i 2 dels 78 treballadors.

Com a part de les tasques de vigilància permanent i coordinada que el Govern de les Illes Balears fa de l’evolució de la pandèmia de COVID-19 a les residències geriàtriques, en un cribratge fet als professionals sanitaris es van detectar dos casos positius.

Amb motiu d’aquests casos positius, la Conselleria de Salut i Consum va iniciar el cribratge d’usuaris i professionals del centre, en el qual s’han detectat fins ara 20 casos positius, dels quals hi ha 12 residents hospitalitzats perquè tenen símptomes de COVID-19. Així mateix, hi ha 6 usuaris de la residència igualment positius però asimptomàtics, que estan aïllats al centre.

Atesa aquesta situació, el centre necessita suport per implementar el pla de contingències amb seguretat: sectorització del centre de manera adequada, processos d’aïllament adequats segons els resultats de les proves (zona de casos positius, zona de contactes estrets, zona de contactes estrets amb símptomes) per atendre els residents infectats i els altres aplicant totes les mesures recomanades.

En conseqüència, la Conselleria de Salut i Consum va ordenar intervenir durant vint dies el control de la gestió sanitària assistencial d’aquest centre amb relació a tots els processos relacionats amb la COVID-19. Aquesta és la segona residència que la Conselleria intervé durant la cinquena onada de la pandèmia, després que el 19 de juliol intervingués Sa Residència d’Eivissa.

Informació sobre la situació a residències d’ancians

La Conselleria informa que, a dia de 3 d’agost, hi ha 77 casos positius actius confirmats entre usuaris de residències d’ancians de les Illes Balears. Així mateix, hi ha 46 treballadors amb el diagnòstic confirmat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/08/2021]

[Foto: Bancd’ImatgesInfermeres / InfermeraaténunresidentdelsApartamentsAgustíMontalaldespatxinfermer / CC BY-NC-ND 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19