Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut administra, durant la primera jornada, gairebé un centenar de primeres dosis del vaccí contra la COVID-19 a dones embarassades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha fet una crida a aquest col·lectiu que, fins al 10 d’agost, pot acudir sense cita als centres de vaccinació establerts.

Noranta-set dones embarassades varen rebre el dia 4 d'agost la primera dosi del vaccí contra la COVID-19 en resposta a la crida que va fer Salut a totes les gestants que encara no han estat vaccinades. La crida a aquest col·lectiu, que pot acudir sense cita als centres de vaccinació establerts, estarà oberta des del dia 4 fins al dia 10 d’agost, de 16.00 a 19.00 hores.

Els punts de vaccinació a què poden acudir són els següents:

  • Mallorca:

Son Dureta (Palma)

Poliesportiu Mateu Cañellas (Inca)

Hipòdrom de Manacor

  • Menorca:

Recinte Firal de Menorca (Maó)

Canal Salat (Ciutadella)

  • Eivissa: Recinte Firal d'Eivissa
  • Formentera: Hospital de Formentera

L’Estratègia de Vaccinació del Ministeri de Sanitat recomana a les dones embarassades la vaccinació contra la COVID-19, ja que pot evitar complicacions durant l’embaràs. A més, no hi ha cap contraindicació per a la vaccinació contra la COVID-19 en cap dels trimestres de l’embaràs. D’altra banda, és important que tant les gestants com els convivents reforcin les mesures de prevenció contra la COVID-19, com ara limitar al màxim el nombre de contactes, dur ben posada la màscara, rentar-se les mans freqüentment, ventilar espais, mantenir la distància interpersonal o evitar aglomeracions.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/08/2021]

[Foto: yimix / Untitled / CC BY-NC-ND 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19