Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Ministeri de Ciència i Innovació aprova el finançament dels assajos fase IIb/III del vaccí espanyol d'Hipra contra la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Ciència i Innovació va anunciar que el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), entitat pública que depèn del Ministeri de Ciència i Innovació, ha aprovat el finançament per a la fase IIb/III dels assajos clínics del vaccí que estan desenvolupant els laboratoris Hipra, amb una ajuda de gairebé 15 milions d'euros.

D'aquesta forma, a l'espera que l'Agència Espanyola dels Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) aprovi continuar amb els assajos després de la fase 1, amb aquesta ajuda l'empresa d'Amer (Girona) disposarà del crèdit necessari per avançar en les darreres etapes abans de la comercialització i en les que es requerirà la participació de milers de persones.

Hipra va rebre el passat agost l'aprovació de l'AEMPS per a ser el primer vaccí espanyol en passar a assaig clínic en fase I. En aquests moments els resultats d'aquesta fase I s'estan avaluant per l'Agència, abans de poder passar a la fase IIb/III, per a la que es va presentar la sol·licitud d'ajuda al CDTI.

El projecte d'Hipra per al que es va sol·licitar l'ajuda del CDTI es materialitza en l'execució de les fases d'assajos clínics IIb i III del vaccí contra la COVID-19 que s'està desenvolupant. La sol·licitud va ser realitzada després d'un procés de reflexió i debat en col·laboració amb l'AEMPS i els hospitals espanyols que participaran en els assajos per a un disseny efectiu del protocol aplicable. 

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 29/10/2021]

[Foto: Ministeri de Ciència i Innovació]

 

 

 

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19