Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Reial Decret-llei de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 91, de dia 1 d'abril de 2020, s'ha publicat el Reial Decret-llei 12/2020, de 31 de març, de mesures urgents en matèria de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere.

El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, va declarar l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Les dones víctimes de violència de gènere són un col·lectiu especialment vulnerable en situacions d'aïllament domiciliari, per veure's forçades a conviure amb el seu agressor, la qual cosa les situa en una situació de major risc, com s'ha vingut demostrant amb motiu de situacions parcialment anàlogues, com els períodes vacacionals sense situació de permanència en domicilis, períodes en els quals es disparen els casos de violència de gènere i de violència domèstica.

En conseqüència, i buscant donar resposta a les necessitats de protecció de les víctimes de violència de gènere en un context com en el que ens trobem, aquest Reial Decret-llei adopta una sèrie de mesures destinades al manteniment i adaptació dels serveis d'assistència integral i protecció, establint mesures organitzatives per a garantir l'adequat funcionament dels serveis destinats a la seva protecció, així com l'adaptació de les modalitats de prestació dels mateixos a les circumstàncies excepcionals a les quals es veu sotmesa la ciutadania durant aquests dies.

[Font: BOE. Núm. 91. 01/04/2020]

[Foto: Infosalut / Dones al mercat de Santa Maria / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19