Categories: COVID-19, Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Can Misses participa en un estudi d'àmbit nacional sobre la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Can Misses participa en un estudi pilot, d'àmbit nacional, juntament amb l'Hospital Universitari de la Princesa, de Madrid, i l'Institut Català d'Oncologia - ICO l'Hospitalet, de Barcelona, en relació al COVID-19.

Objectiu de l’estudi

L'estudi pretén analitzar el comportament de la pandèmia entre el personal hospitalari de tres hospitals de diferent nivell. L'objectiu, així, és determinar, en temps real, la incidència de la COVID-19 entre tot el personal, sanitari i no sanitari, per prendre’n mesures.

Una aplicació mòbil que ha de descarregar el personal en el seu telèfon intel·ligent permetrà mesurar com la COVID-19 afecta la població hospitalària.

L'estudi ja ha estat aprovat pel Comitè d'Ètica de la Investigació de l'Hospital La Princesa, i es durà a terme en tres fases diferents de l'epidèmia.

Segons el Dr. Álvaro Astorza, cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital Can Misses i coordinador d'aquest estudi, «aquest sistema ens permetrà monitorar, diàriament i en temps real, com i on incideix l'actual brot de la COVID-19 en el nostre personal, i establir mesures correctores».

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 02/04/2020]

[Foto: Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19