Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Recursos humans, Epidemiologia

Retribucions als residents de determinades especialitats en el darrer any: COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va ratificar l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat que va adoptar l’establiment de mesures retributives amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, referent a l’equiparació retributiva dels residents de determinades especialitats que estan en el darrer any de formació.

Són els residents que actualment acompleixen funcions estrictament assistencials en el sistema sanitari públic. Arran de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària es van preveure mesures diverses per intentar garantir que hi hagi prou professionals sanitaris disponibles per atendre totes les necessitats de la població.

Concretament pel que fa als residents en el darrer any de formació es va establir una pròrroga automàtica dels seus contractes, sobretot en les especialitats relacionades amb la COVID-19: geriatria, medicina intensiva i salut pública, medicina familiar i comunitària, infermeria geriàtrica, pneumologia, etc. Això ha suposat que hagi resultat afectat l’objecte contractual d’aquests residents, és a dir, ser formats com a especialistes amb un programa i una tutela determinada i assumir progressivament les funcions i les responsabilitats pròpies.

Podeu consultar més informació al BOIB núm. 51, de dia 3 d'abril

[Fonts: Conselleria de Salut i Consum. 03/04/2020 - BOIB. Núm. 51. 03/04/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermeres i TCAIS fan una simulació d'atenció de persones amb el virus d'Ebola / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19