Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'objectiu del Ministeri de Sanitat és consolidar l'alentiment de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que l'objectiu és consolidar el procés d'alentiment en el qual ha entrat l'evolució de la COVID-19.

Així, ha recordat que des del primer dia en què es va decretar l'Estat d'Alarma, el passat 14 de març, s'ha passat d'un increment de casos del 22% a tenir un 3%. En aquesta línia, Illa ha fet balanç subratllant que s'han dut a terme compres de material per un import de 845 milions d'euros i que s'han dictat 34 ordres i instruccions en quatre àmbits.

El ministre de Sanitat es va referir a un primer bloc de mesures destinat al reforç del Sistema Nacional en el qual ha esmentat la posada a la disposició dels consellers de Sanitat de les comuniades autònomes la sanitat privada de manera complementària als centres públics, així com de 70.000 professionals sanitaris de diferents àmbits i instal·lacions hoteleres per a ampliar la capacitat assistencial o servir de suport logístic.

Salvador Illa ha informat que s'ha arribat a un acord amb una empresa nacional perquè es fabriquin 60 milions de màscares al llarg de sis mesos. I en equips de ventilació mecànica s'ha aconseguit passar de la fabricació de 10-15 respiradors/diaris a 100 unitats/diàries amb l'empresa Hersill.

Quant als tests, Illa va posar l'accent que el principal objectiu en el qual s'està treballant actualment és en la fabricació nacional de kits d'extracció. A més, va explicar que les PCR són les proves més fiables i els tests ràpids són complementaris.

El ministre de Sanitat es va referir de manera especial a les residències de majors, un sector fràgil de la població en el qual s'han dut a terme iniciatives des del primer moment. Així, el passat 5 març es va establir un protocol amb totes les comunitats autònomes al qual van seguir tres instruccions que han posat al servei de l'autoritat pública aquestes empreses privades.

Respecte a l'etapa de desescalat Salvador Illa va explicar que el Govern de l'Estat està treballant des de quatre àrees: la prudència, l'evidència científica disponible, el respecte als drets i llibertats dels ciutadans i anticipant futurs escenaris.

[Font: Ministeri de Sanitat. 06/04/2020]

[Foto: Hospital General de Mallorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19