Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

COVID-19: mesures per a millorar la prevenció de les violències masclistes durant l'estat d'alarma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va participar en la tercera reunió de coordinació que es du a terme amb els consells insulars per a coordinar accions i col·laborar per millorar la prevenció i l'actuació contra les violències masclistes, durant l'estat d'alarma provocat per la COVID-19.

La presidenta, que per part del Govern va estar acompanyada per la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i per la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, ha informat els consells sobre les noves accions dutes a terme perquè els telèfons 24 hores i els diferents recursos per demanar ajuda arribin tant a les dones víctimes de violència masclista com a les persones que hi puguin estar més properes.

Mascareta 19

9429 2Una de les accions que l'Institut Balear de la Dona ha dut a terme aquesta mateixa setmana és la posada en marxa de la iniciativa "Mascareta-19", en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears. Es tracta d'una campanya amb la qual "la víctima que se senti vigilada o controlada o en una situació extrema pugui anar a la farmàcia i demanar una mascareta 19 i saber que la persona que l'atengui telefonarà tot d'una al servei d'emergències 112 i es posarà en marxa el protocol d'actuació.

Amb aquest acord de col·laboració amb les farmàcies, es pretén facilitar que les dones en situació de confinament puguin alertar de la seva situació i obtenir ajuda a les 443 farmàcies que hi ha a les Illes Balears; dissuadir els agressors, fent-los saber que la societat en el seu conjunt està alerta per a protegir a les dones de tota possible agressió, i sensibilitzar la societat en general enfront de la violència masclista.

Per altra banda, per part del Govern també es va informar que l'Ibdona ha arribat a diversos acords per fer arribar la informació arreu de les Illes Balears de diversos recursos que estan a l'abast de les dones víctimes, com el servei d'atenció 24 hores, el telèfon 112 i l'aplicació "Alertcop".

Servei d'atenció 24 hores

Servei d'atenció 24 hores Pel que fa a les xifres d'atenció del telèfon 24 hores 971 17 89 89, que també compta amb un servei de WhatsApp al telèfon 639 837 476, des del 6 de març al 5 d'abril de 2020 s'han registrat 300 consultes, una xifra que suposa un increment del 7,14 per cent respecte del mateix període de l'any 2019.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 10/04/2020]

[Fotos: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat/ Ibdona]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19