Categories: COVID-19, Farmacovigilància, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Alerta Cloroquina: possibles reaccions adverses en pacients amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha efectuat l'alerta sobre la Cloroquina/Hidroxicloroquina: precaucions i vigilància de possibles reaccions adverses en pacients amb COVID-19.

Aquests medicaments poden ocasionar trastorns del ritme cardíac, específicament prolongació de l'interval QT del ECG. Aquest risc augmenta amb dosis altes i quan s'administra amb altres medicaments que també comparteixen aquest possible risc com azitromicina.

Informar del risc d'alteracions del ritme cardíac i de la seva simptomatologia als pacients en tractament extrahospitalari amb cloroquina/hidroxicloroquina, recomanant-los que consultin amb el metge en cas que apareguin.

Informació per a professionals sanitaris

No s'aconsella la combinació de cloroquina o hidroxicloroquina amb altres medicaments que comparteixen el risc de prolongar l'interval QT del ECG, especialment en pacients amb factors de risc d'un interval QT prolongat. En cas de necessitar administrar-ho en alguna d'aquestes condicions, es realitzarà una vigilància estreta del pacient.

Per a una major informació es recomana consultar la fitxa tècnica dels medicaments que està disponible en el Centre d'informació online de medicaments de la AEMPS (CIMA), y en lainformació sobre tratamientos disponibles para el manejo de la infección respiratoria por SARS-CoV-2 que s'actualitza periòdicament.

Així mateix, és pot ampliar la informació en aquest enllaç

[Font: AEMPS. 23/04/2020

[Foto: Aidairi / Pills / CC-by-sa-2.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19