Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 646 casos positius actius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A les Illes Balears hi ha 646 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 9 menys que ahir. D’altra banda, 1.047 persones s’han curat.

Així mateix, s’han comunicat 4 defuncions i el total acumulat és de 168 morts. En total, s’han dut a terme 29.193 proves de laboratori (26.642 PCR i 2.551 tests d’anticossos). En les darreres 24 hores, s’han detectat 25 casos nous, la qual cosa representa un increment de l’1,3% sobre els 1.861 que hi ha en total.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 348 persones hospitalitzades, 56 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 512, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 9 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 9 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 37 les persones hospitalitzades (10 a l’UCI). Altres 21 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 312 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 16 % dels 1.861 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 130 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 281 estan en vigilància activa.

La situació a les residències: el 60 % dels usuaris i treballadors ja han estat testats

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores s’han registrat set casos positius nous d’usuaris i dos de treballadors. El nombre de residents positius actius avui, després d’un reajustament de les dades en una de les residències, és de 210; altres 44 residents han superat la malaltia, i 69 han perdut la vida amb infecció per coronavirus. Els professionals actius són 100 i d’altres 35 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, continuen avançant les curacions: ja han superat la malaltia 14 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

També progressen els cribratges massius a les residències.

Fins ara, s’han cribrat (o es farà entre avui i demà) 38 residències de la comunitat (30 per a gent gran i 8 per a persones amb discapacitat). En total les proves s’han fet a 6.293 persones. Això suposa el 60,8 % dels usuaris totals i el 60,4 % dels treballadors que hi ha en aquests centres. Tots els centres amb positius ja han estat cribrats i ara se n’han inclòs altres en què no s’havia detectat cap positiu.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones. Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionades amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/04/2020]

[Foto: Miguel Rodríguez. @drmiguelishi. Hospital Universitari Son Espases. Servei de Medicina Intensiva]

Què en diu la premsa
*23/04/2020 noticiasmallorca.es - 4 fallecidos y un total de 646 casos positivos activos con Coronavirus en Baleares.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19