Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Es demana marge de decisió pròpia per regular la desescalada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que les Illes Balears i la resta de comunitats autònomes tenguin “un marge de decisió pròpia” per regular el procés de desescalada i evitar aglomeracions i un repunt de contagis de la pandèmia.

Així ho ha traslladat durant la reunió mantinguda per videoconferència. També ha agraït el plantejament asimètric que preveu dur a terme el Govern central.

La presidenta ha insistit en que les comunitats autònomes poguessin establir horaris i fórmules per no formar aglomeracions. I ha manifestat la diferència existent entre les illes.

Armengol ha apuntat que la situació sanitària de les Illes Balears mostra una evolució clara cap a control de la malaltia, amb una estabilització de nous contagis i amb més capacitat per als hospitals i les UCI.

Reactivació econòmica

En aquest sentit, ha demanat al Govern central que estableixi quin paper ha de tenir cada territori en el pacte de reactivació a nivell estatal, i ha plantejat que cada comunitat autònoma conformarà un document amb les prioritats singulars que es prendran en la reactivació econòmica i social.

A més ha recordat que el Govern Balear ja fa setmanes que treballa amb una dotzena de grups de diferents àmbits per definir com realitzar el desconfinament de cada sector i activitat.

Responsabilitat social

La presidenta ha agraït la capacitat de resistència de famílies i empreses durant l’Estat d’Alarma i ha demanat que, ara que s’han permès les sortides als infants, es facin de manera responsable en tot momento.

De la mateixa manera, ha recalcat que és continuarà traballant amb el control de la COVID-19.

[Font: Presidència de Govern. 26/04/2020

[Foto: Presidència de Govern]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19