Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Pla per ampliar la capacitat de detecció precoç de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha consensuat un nou pla per a ampliar la capacitat de detecció precoç de qualsevol cas d'infecció activa que pugui transmetre la malaltia de la COVID-19.

L'objectiu consisteix a donar resposta a la capacitat de detecció precoç, l'aïllament de nous casos sospitosos i confirmats, així com la vigilància i diagnòstic dels contactes estrets, que constitueixen l'eix central per a poder escometre la fase de transició amb les màximes garanties.

Per a això, serà imprescindible reforçar la capacitat de detecció a través de l'Atenció Primària, mitjançant proves PCR o altres tècniques equivalents de diagnòstic i que els centres de salut realitzin una labor de vigilància i identificació de tots els contactes estrets. Les comunitats autònomes hauran de reforçar les capacitats en Atenció Primària i tots els sistemes d'informació per tenir una adequada transmissió de dades.

Els sistemes de vigilància epidemiològica hauran de subministrar informació diària sobre l'evolució de la pandèmia per a la presa de decisions, amb nous indicadors i amb un nivell de desagregació detallat que permeti adoptar reaccions ràpides en cas de nous brots.

[Font: Ministeri de Sanitat. 04/05/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermeres i TCAI amb l'equipament de protecció personal (EPP) durant una simulació / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19