Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Balears reforça els controls sanitaris als ports i aeroports de les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les llles Balears ha reforçat els controls sanitaris sobre els passatgers en els ports i aeroports de les illes a partir d’ahir, dilluns, en prevenció de la transmissió de la COVID-19.

I també en previsió del progressiu increment del trànsit que s’anirà produint a mesura que s’avanci en les fases de la desescalada.

Presa de temperatura

La principal novetat sobre el reforç serà la presa de temperatura corporal de passatgers i tripulacions de les naus i aeronaus. La prova és realitzará a l’arribada a tots els ports i aeroports de les Illes Balears, en totes les connexions aèries i marítimes, amb l’excepció dels trajectes entre illes que es trobin en fases diferents, quan en aquest control es farà en el port o aeroport d’origen.

Questionari

Aixímateix s’ha d’emplenar un qüestionari oficial de cribatge per part dels passatgers i de les tripulacions, que és el mateix que es fa servir al servei d’Atenció Primària. Si és presenta simptomatologia clínica compatible amb la COVID-19, seran sotmesos a una entrevista de valoració clínica part dels equips de professionals de la salut i sempre sota la supervisió de la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum.

Restriccions a la mobilitat

A partir d’aquest dilluns continuen vigents les restriccions a la mobilitat pel que fa als viatges entre illes i amb la Península, i només estan autoritzats en alguns supòsits com: causes sanitàries, per necessitats de tenir cura de persones majors o discapacitades o per causes anàlogues.

En el BOIB núm. 78, de 10 de maig, s'ha publicat Decret 2/2020, de 10 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa la realització d’accions de control sanitari dels passatgers i tripulacions de transports aeris i marítims entre les illes de la comunitat autònoma de les Illes Balears, en prevenció de la transmissió del SARS-CoV-2.

[Fonts: Presidència de Govern. 10/05/2020 - BOIB. Núm. 78. 10/05/2020]

[Foto: Presidència de Govern]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19