Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Les UBS d’APM reprenen l'activitat asistencial a partir del dia 1 de juliol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les unitats bàsiques de salut (UBS) d’Atenció Primària de Mallorca reprenen a partir de dia 1 de juliol l’activitat assistencial. En el procés de desescalada s’ha decidit reprendre aquesta activitat assistencial de manera progressiva a la majoria de les vuitanta-sis unitats bàsiques de salut de Mallorca.

Hi ha alguna excepció, com ara la UBS Es Molinar, que es manté com a Central de Coordinació COVID-19 —per centralitzar la gestió dels pacients d’Atenció Primària amb aquesta malaltia—; o la UBS Sa Indioteria, que centralitzarà les unitats COVID-exprés de recollida de mostres per al diagnòstic de la COVID-19.

Igualment, algunes unitats bàsiques que habitualment tenen una activitat mínima, com ara Escorca, entre d’altres, tampoc no reprendran l’activitat, que serà assumida pel centre de salut de referència.

Durant la crisi sanitària provocada per la COVID-19 es va fer necessari implantar dos circuits diferenciats —respiratori i no respiratori— per tal de garantir la seguretat dels professionals sanitaris i dels usuaris. Per això, es va traslladar l’activitat assistencial de les unitats bàsiques als centres de salut de referència. D’aquesta manera, moltes unitats petites varen estar obertes només amb personal administratiu per informar els usuaris.

Normalment, les unitats bàsiques de salut disposen d’un equip d’atenció primària format per un metge, un infermer i un administratiu. En aquest sentit, és important assenyalar que si algun d’aquests professionals es troba en una situació de risc davant la COVID-19 (personal amb patologies cròniques, majors de seixanta anys, etc..) els pacients es derivaran al centre de salut de referència. L’objectiu és sempre garantir les condicions màximes de seguretat tant per a la població com per al personal sanitari.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/06/2020]

[Foto: Servei de Salut de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19