Categoria: Farmacovigilància

Pseudoefedrina: mesures per a minimitzar el risc de síndrome d'encefalopatia posterior reversible (PRES) i de síndrome de vasoconstricció cerebral reversible (SVCR)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després de l'avaluació de l'evidència disponible, el PRAC ha recomanat no utilitzar aquest principi actiu en pacients amb hipertensió greu o no controlada, ni en pacients amb malaltia renal greu (aguda o crònica) o amb fallida renal.

A més, s'adverteix als pacients que suspenguin immediatament el tractament i busquin assistència sanitària si desenvolupen símptomes de PRES o SVCR. Aquests símptomes són cefalea intensa d'aparició brusca, cefalea en tro, nàusees, vòmits, confusió, convulsions o alteracions visuals.

La pseudoefedrina està autoritzada a Espanya sola o en combinació amb altres principis actius per a l'alleujament simptomàtic a curt termini de la congestió nasal o sinual causada pel refredat comú o la rinitis. 

Es recorda la importància de notificar totes les sospites de reaccions adverses de medicaments d'ús humà al Centre Autonòmic de Farmacovigilància o a través del formulari electrònic disponible a NotificaRAM.

[Font: AEMPS. 04/12/2023]

[Foto: Jarmoluk / Medicamentos / CC BY-SA 2.0 ]