Categories: Farmacovigilància, Formació continuada

L'AEMPS celebra les XIII Jornades de Farmacovigilància

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les jornades tendran lloc els dies 12 i 13 de novembre de 2024 a Oviedo. Coincideixen amb la celebració del 40 aniversari del Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d'Ús Humà.

Els dies 12 i 13 de novembre de 2024, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), juntament amb la Conselleria de Salut del Principat d'Astúries, organitzen les XIII Jornades de Farmacovigilància en el Palau de Congressos i Exposicions de la Ciutat d'Oviedo.

L'objectiu d'aquesta trobada és impulsar i difondre el Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d'Ús Humà (SEFV-H) entre els professionals sanitaris i la ciutadania, per aconseguir una participació més activa d'aquests col·lectius en la seguretat dels medicaments i fomentar així la notificació. Aquestes jornades se celebren el mateix any en què el SEFV-H, integrat per 17 centres autonòmics i l'AEMPS, celebra el seu 40 aniversari.

Durant dos dies es generarà un espai de debat i d'intercanvi d'experiències i iniciatives entre ciutadania, professionals sanitaris, investigadors de l'àmbit de la seguretat dels medicaments, representants de la indústria farmacèutica, empreses que ofereixin serveis de farmacovigilància o intel·ligència artificial aplicada a la salut, així com representants dels centres autonòmics de farmacovigilància i de la mateixa AEMPS. Aquesta nova edició de les Jornades de Farmacovigilància girarà al voltant de quatre taules de treball que tractaran temes d'interès estratègic i de desenvolupament per al sector sanitari:

  • Intel·ligència artificial en l'àmbit sanitari
  • Estratègies i innovació en la notificació de sospites de reaccions adverses a medicaments
  • Farmacoepidemiologia i les seves bases de dades
  • Comunicació i difusió en l'àmbit sanitari i en farmacovigilància 

Els i les interessades en assistir o participar en les XIII Jornades de Farmacovigilància ho poden fer a través de la web de l'esdeveniment, on es trobarà tota la informació relativa a les jornades. 

[Font: AEMPS. 04/03/2024]

[Foto: Marco Verch Professional Photographer / Injectable drugs in bottle and ampoules and syringe / CC BY 2.0]