Categories: Farmacovigilància, Noves tecnologies

L'AEMPS llança una nova aplicació per a indicar i actualitzar la comercialització de medicaments d'ús humà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu d'aquesta actualització és simplificar el procés actual i facilitar l'accés a distintes bases de dades de les administracions públiques, incloent-hi Nomenclátor. L'AEMPS ha creat materials de suport sobre tot aquest procés, a més de pujar tots els continguts del seminari en línia que es va organitzar per a la indústria el passat 15 de desembre.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha llançat una nova aplicació sobre la comercialització de medicaments d'ús humà per a simplificar el procés actual i minimitzar errors. A més, a través d'ella, les empreses farmacèutiques podran consultar i actualitzar l'estat de comercialització d'un medicament i indicar i consultar-ne dades com, per exemple, el moment en el qual es posa en el mercat el primer lot d'un medicament o la informació relativa a la seva serialització.

D'altra banda, la nova actualització pretén simplificar l'accés a les diferents bases de dades de les administracions públiques implicades, com el Nomenclátor o els sistemes de prescripció i dispensació de les comunitats autònomes, mutualitats i INGESA. L'objectiu és que la inclusió de medicaments en aquestes bases de dades sigui ràpida i fàcil, evitant errors que tenen impacte tant en la indústria farmacèutica com en els pacients.

L'AEMPS ja va presentar aquesta nova aplicació de comercialització de medicaments d'ús humà en un esdeveniment en línia el passat dia 15 de desembre de 2023, on es va informar la indústria i es van poder resoldre els dubtes que sorgits al llarg del temps.

Ara, amb el llançament de l'aplicació, l'Agència publica una pàgina dedicada a la comercialització de medicaments amb diferents materials de suport que inclouen un manual d'ús per a l'aplicació, la versió gravada d'aquest esdeveniment, respostes a preguntes freqüents i una forma de contacte per garantir que aquest canvi és el més senzill possible.

[Font: AEMPS. 26/02/2024]

[Foto: Pexels / Pastillas / CC BY-NC-SA 4.0]