Categoria: Farmacovigilància

Risc d'obtenir lectures inferiors als valors reals de glucosa en sang amb els glucòmetres Lisubel Check Talk TD4232

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) informa sobre el risc d'obtenir lectures inferiors als valors reals de glucosa en sang amb els glucòmetres Lisubel Chek Talk TD4232, fabricats per TaiDoc echnology Corporation, Taiwan, quan la mostra de sang en la tira reactiva no emplena per complet la finestra de confirmació.

El glucòmetre Lisubel Chek Talk TD4232 és un mesurador de glucosa en sang amb opció de veu, que informa i guia a través de totes les opcions, operacions i funcionalitats de l'equip. Donades les seves característiques d'accessibilitat para persones invidents i amb deficiències visuals, s'ha estat comercialitzant per al control de la diabetis, de forma autònoma, per aquest col·lectiu.

El Lisubel Chek Talk TD4232 es va començar a distribuir a Espanya a l'octubre de 2009 per l'empresa Laboratoris Distrosur, S. a., Pol. Tecnològic nau 39, 18151 Ogíjares, Granada.

Recentment, s'ha detectat que aquests glucòmetres no disposen d'un sistema d'alarma que s'activi quan la mostra de sang no emplena per complet la finestra de confirmació de la tira reactiva, podent donar lloc a lectures inferiors als valors reals de glucosa en sang, amb el consegüent risc d'induir al pacient a un incorrecte dosatge en l'administració de la insulina.

Perquè el mesurador “glucòmetroe Lisubel Chek Talk TD4232” funcioni adequadament, la mostra de sang ha d'emplenar completament la finestra de confirmació de la tira reactiva, per a això, s'ha de verificar visualment el correcte/complet ompliment d'aquesta finestra de confirmació.