Categories: Farmacoterapèutica, Ordenació farmacèutica, COVID-19

COVID-19: Modificació del llistat de medicaments essencials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 214, de dia 8 d'agost de 2020, s'ha publicat la Resolució de 31 de juliol, que modifica la del passat mes de juny, corresponent al llistat dels medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

La Resolució que correspon a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, modifica la Resolució de 19 de juny de 2020, per la qual s'estableix el citat llistat de medicaments, en virtut del que es disposa en l'article 19.1 del Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

L'evolució imprevisible de la pandèmia, el deure general de cautela i protecció que ha d'afermar comportaments de prevenció en el conjunt de la població, ha fet necessària l'adopció d'una sèrie de mesures urgents de contenció i coordinació de la crisi sanitària.

La progressió de la malaltia a Espanya i el coneixement científic aconseguit durant els mesos de pandèmia requereixen actualitzar l'annex I de la Resolució esmentada en l'antecedent tercer per a recollir els medicaments que en el moment actual es consideren essencials per al tractament dels pacients de COVID-19.

Ara es modifica l'Annex I de la Resolució de 19 de juny de 2020, de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris que queda redactat en els termes especificats en el BOIB de dia 8 d'agost

[Font: BOE. Núm. 214. 08/08/2020]

[Foto: pixabay.com / Cold winter / CC-by-sa-2.0]

Notícies relacionades