Categoria: Cicles formatius i universitat

Actualització de qualificacions professionals de la família de Sanitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 300, de 12 de desembre de 2015, s'ha publicat l'Ordre PRE/2698/2015, de 7 de desembre, per la qual s'actualitzen tres qualificacions professionals de la família de Sanitat, recollides al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, establertes pel Reial decret 1087/2005, de 16 de setembre.

Aquesta Ordre s'estableix en aplicació del Reial decret 817/2014, de 26 de setembre, que determina els aspectes puntuals de les qualificacions professionals, entre una altra normativa, després d'haver-se efectuat les corresponents consultes a les diferents comunitats autònomes.

Aquestes qualificacions són vàlides i d'aplicació a tot el territori nacional, sense que impliquin una regulació de l'exercici professional.

S'actualitzen les qualificacions professionals següents i es detallen les seves compentències generals:

  • Farmàcia
    Assistir en la dispensació de productes farmacèutics, sanitaris i parafarmacèutics, en l'elaboració de fórmules magistrals i preparats oficinals, així com en la realització d'anàlisis clíniques elementals, controlar els productes, materials, facturació i documentació en establiments i serveis de farmàcia, col·laborar en la promoció de la salut, prevenció de malalties i educació sanitària, sota la supervisió del facultatiu.

  • Radioteràpia
    Aplicar als pacients tractaments amb radiacions ionitzants, segons prescripció facultativa, utilitzar equips proveïts de fonts encapsulades o productors de radiacions, assistir al pacient durant la seva estada en la unitat de radioteràpia, gestionar la unitat, col·laborar amb els facultatius responsables de la protecció radiològica hospitalària, seguir protocols establerts en el servei i complir la normativa aplicable.

  • Ortoprotésica
    Dissenyar pròtesis, ortopròtesis, ortesis, i productes de suport, valorar les característiques físiques i psicosocials del pacient o usuari, organitzar, programar i supervisar la fabricació i la seva adaptació, segons prescripció oficial, gestionar l'establiment ortoprotèsic i complir la normativa aplicable.

[Font: BOE. Núm. 300. 16/12/2015]

[Foto: Infosalut]