Categoria: Formació continuada

Infermeres de Balears aprofundeixen i amplien coneixements en Suport Vital Avançat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un mes de formació teòrica i dos dies de tallers pràctics culminen amb una simulació de SVA davant una parada cardiorespiratòria en circumstàncies similars a les reals.

Un grup d'infermeres de Balears ha participat aquests dies en la fase final del Curs de Suport Vital Avançat (SVA), una formació molt completa que té com a finalitat aprofundir i ampliar coneixements per a afrontar de manera qualificada situacions d'urgència vital o parada cardiorespiratòria, segons les recomanacions del Consell de Ressuscitació Europeu.

Després d'un mes de formació teòrica en línia, els participants han pogut realitzar aquests dies, en el Col·legi Oficial d’Infermeria, un total de 18 hores de tallers pràctics que han culminat amb un simulacre de Suport Vital Avançat que reprodueix una parada cardiorespiratòria “en circumstàncies similars a les reals”. El “Mega Code” -com es coneix l'exercici- estableix les condicions clíniques en què es trobaria el pacient, representat per un maniquí articulat. En aquestes circumstàncies concretes, les infermeres han de valorar la situació del pacient i triar el millor abordatge, sobre la base dels coneixements avançats adquirits.

L'adquisició d'habilitats es completa amb altres tallers de: RCP bàsica de qualitat, maneig de la via aèria, accés vascular venós i intraossi i fàrmacs, taller d'arrítmies i tractament elèctric, abordatge ABCDE i taller de síndrome coronària aguda (SCA).

En el procés de reanimació cardiopulmonar, és clau la RCP bàsica de qualitat, ja que permet ventilar i continuar bombant sang des del cor i guanyar temps fins a l'arribada d'un equip de Suport Vital Avançat, que realitzarà una valoració de la situació clínica, identificació del ritme de parada, de les causes i iniciarà tractament farmacològic i elèctric mitjançant un desfibril·lador, si és necessari.

La RCP bàsica de qualitat és clau per poder mantenir amb vida al pacient, substituint les funcions respiratòria i cardiocirculatòria. El Suport Vital Avançat tracta la parada, intentant recuperar aquestes funcions.

Aquest curs, impartit per diferents instructors de Suport Vital avançat PNRCP i de Suport Vital Immediat, proporciona a les professionals uns coneixements que milloraran la seva capacitat de tractar i recuperar a un pacient que ha sofert una parada cardiorespiratòria o es troba en risc vital. Per això, està especialment destinat a infermeres de serveis d'urgències i emergències.

[Font: COIBA. 10/11/2021]

[Foto: COIBA]

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31