Categories: Formació continuada, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

II Jornada de l'Estratègia de Malalties Neurodegeneratives de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La jornada es farà el dia 17 de desembre de 2021 a la Sala d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases.

Les malalties neurodegeneratives són afeccions cròniques del sistema nerviós entre les quals s’inclouen de prou conegudes com ara la malaltia d’Alzheimer, la malaltia de Parkinson, la corea de Huntington o l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), entre d’altres. En conjunt, són trastorns amb una prevalença alta i creixent i que presenten unes característiques comunes: la gran discapacitat i dependència que provoquen, el complex abordatge biopsicosocial que requereixen, la necessitat de coordinació entre els diferents àmbits assistencials, la cooperació entre els recursos socials i sanitaris que hi participen i els grans costs socials i econòmics que generen.

La Jornada s’emmarca en les activitats de difusió i formació de les Estratègies, comptarà amb una primera part de ponències i una segona part de tallers. 

S’ha tancat un programa que pretén posar el focus en la situació actual de l’atenció a les persones afectades per malalties neurodegeneratives. 

S’iniciarà amb una primera part de sessió plenària, oberta a tot el públic, en la qual comptarem amb la presència de ponents en representació de dues associacions de pacients de les nostres Illes i amb la qual pretenem donar visibilitat i conscienciar la població, els gestors i els decisors polítics sobre la situació de les persones amb malalties neurodegeneratives i de les persones del seu entorn.

Acabada aquesta primera taula, es desenvoluparà amb una ponència magistral sobre l’afectació cognitiva en l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i una taula-debat sobre la Llei d’eutanàsia.

Acabada l’activitat plenària s’iniciaran 5 tallers simultanis, dels quals 3 disposaran de dues sessions i els altres 2 es desenvoluparan en una sessió.

La Jornada està dirigida principalment a metges i infermers d’atenció primària, d’hospitals i d’atenció sociosanitària; fisioterapeutes, logopedes; treballadors socials, nutricionistes; psicòlegs i terapeutes ocupacionals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears interessats en la formació continuada sobre les malalties Neurodegeneratives. També va dirigida a tots els professionals de les administracions en matèria de serveis i prestacions socials que participin en l’atenció a aquests pacients i a les seves famílies, i finalment a persones interessades o afectades per les malalties neurodegeneratives, especialment a aquelles vinculades a les associacions de pacients i familiars.

Programa i inscripcions

Aquí es pot consultar el programa de la Jornada.

Aquí teniu l'enllaç per formalitzar la inscripció.

[Font: Conselleria de Salut i Consum

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

 

 

Calendari de formació

Agost   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31