Categoria: Formació continuada

El COPIB forma una vintena de professionals per a intervenir amb adolescents que pateixen violència de gènere

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Prop d'una vintena de professionals de la psicologia es varen formar, el passat 25 i 26 de març, en ‘Tècniques d'intervenció amb adolescents que pateixen violència de gènere en les primeres relacions de parella’.

El curs organitzat per la Vocalia d'Igualtat i Gènere del COPIB va comptar com a ponent amb Olga Barroso, experta en violència de gènere, trauma i aferrament, per a donar a conèixer a les persones participants estratègies i eines pràctiques per a realitzar una intervenció psicològica que permeti eliminar la simptomatologia derivada de la violència en les víctimes menors d'edat.

Entre els principals temes que es varen abordar durant la formació, Olga Barroso va parlar sobre l'afectació de patir violència de gènere per a un adolescent i la naturalesa i els elements principals de la violència de gènere en parelles joves, abans de revisar el model d'intervenció recomanat per a adolescents que han sofert violència de gènere en les seves primeres relacions afectives significatives.

Amb posterioritat es varen desenvolupar tècniques i estratègies terapèutiques per a realitzar la intervenció psicològica amb adolescents que han sofert violència de gènere: des de l'exteriorització de les vivències traumàtiques amb l'agressor, passant per la presa de consciència de la situació i la integració resilient de la violència de gènere.

Finalment, es varen abordar tècniques per a la reconstrucció de la identitat de l'adolescent i tècniques per a la prevenció del retorn a la relació violenta, la gestió del dol i de les enyorances.

[Font: COPIB. 31/03/2022]

[Foto: Pxfuel / Woman / CC0 Dominio publico]

 

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31