Categoria: Formació continuada

II Jornada d'Infermeria Pràctica Avançada a l'Hospital Universitari Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Infermers de diferents àrees de la comunitat autònoma i d’altres comunitats van assistir, de manera presencial i en línia, a la II Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada, organitzada per la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases, el passat divendres dia 27 de maig. 

L’objectiu de la Jornada va ser compartir experiències amb referents de diferents àmbits (gestor, acadèmic i assistencial).

L’augment de la prevalença de malalties cròniques fa necessari redissenyar els sistemes de salut i els nostres rols professionals. Dins un escenari de necessitats canviants s’ha de donar resposta a problemes de salut complexos i la implementació de rols d’infermers de pràctica avançada forma part de l’estratègia per poder afrontar-ho.

Els infermers de pràctica avançada estan apareixent amb força a l’àmbit internacional amb un gran impacte en resultats en salut. El seu paper resulta clau en la incorporació de la pràctica basada en l’evidència i en la reducció de la distància entre la recerca i la pràctica assistencial.

La infermeria de pràctica avançada és el nivell més alt de pràctica en l’àmbit de la infermeria. S’hi integren una formació de postgrau, la pràctica clínica directa basada en l’evidència i la recerca, a més d’aspectes relacionats amb el lideratge clínic i amb la gestió de les cures, i una clara autonomia professional.

L’Hospital Universitari Son Espases, en el seu vessant innovador i de millora de les prestacions en cures i de la qualitat assistencial, proposa el disseny i el desenvolupament de nous rols de pràctica avançada. Per això, s’ha focalitzat en la implementació planificada d’evidències en entorns clínics, en el context de l’atenció ambulatòria i de les consultes d’infermeria, en la definició de nous rols infermers amb perfils assistencials de pràctica avançada.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Calendari de formació

Agost   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31