Categoria: Formació continuada

L’IMAS reivindica la necessitat de protegir els drets de la gent major durant l’XI Jornada «Una Mirada de Protecció cap a les Persones Grans»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'IMAS ha destacat la necessitat d’escoltar, atendre i capacitar la gent gran perquè visquin amb dignitat i emocionalment satisfetes amb el seu entorn durant la trobada que cada any se celebra coincidint amb el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament a la Gent Gran.

Visibilitzar, revertir i analitzar l’evolució de la societat des de la perspectiva de la gent gran i crear consciència sobre la importància de garantir el seu benestar físic, psicològic i emocional són els principals objectius de l’onzena edició de la jornada «Una Mirada a la Protecció de les Persones Grans», organitzada per la direcció insular d’Atenció Sociosanitària de l'IMAS, amb motiu del Dia Mundial de la presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, que es commemorà el 15 de juny i a la qual hi han assistit més de 200 professionals.

La violència exercida contra les dones grans i la bretxa digital han estat els temes centrals de la jornada 

Com a societat no es pot consentir cap abús o maltractament cap a la gent gran. S'han de posar al seu abast totes les eines per empoderar-los, no podem tolerar conductes que els deixin al marge o atemptin contra la seva integritat, com és el cas de la violència exercida sobre les dones grans. Han de saber que no estan soles. La prevenció, la informació i la formació són essencials per erradicar-la.

Per altra banda, la digitalització ha provocat un mal emocional entre les persones majors perquè ha provocat situacions de solitud i frustració perquè no se senten capaços d’accedir als recursos o a la informació que necessitaven. 

[Font: IMAS. 15/06/2022]

[Foto: IMAS]

Què en diu la premsa
*16/06/2022 diariodemallorca.es - Concienciación y sensibilización, claves para acabar con el maltrato a los mayores.

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31