Categoria: Formació continuada

Professionals de salut mental es formen en investigació qualitativa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Formació de l’Oficina de Salut Mental del Servei de Salut ha impulsat un nou curs de formació continuada sobre la investigació qualitativa.

Un total de 15 professionals de salut mental entre psiquiatres, infermeres de salut mental, terapeutes ocupacionals i psicòlegs, han fet un curs que els ha format per poder transmetre els resultats de la investigació qualitativa, comprendre les tècniques d’abordatge antropològic i organitzar el procés d’anàlisi. El curs va impartir-se a les aules de formació de l’Hospital Universitari Son Espases els dies 10 i 13 de febrer.

La Dra. Inmaculada Zango Martín, reconeguda autora de llibres de teràpia ocupacional, planteja la formació amb una metodologia teòrica i pràctica per tal de promoure una anàlisi reflexiva i de discussió.

Aquest curs té per objecte aprofundir en les tècniques de recollida i anàlisi de la investigació qualitativa en l’àmbit de la salut. Donar resposta als problemes de salut implica que els professionals incorporin altres perspectives que permetin comprendre el procés de salut-malaltia, així com altres maneres d'investigar aquests processos.

La investigació qualitativa, escassament utilitzada dins l’àmbit de la salut, pot ajudar a comprendre els fenòmens des d’una perspectiva holística que millori la intervenció terapèutica.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/02/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]