Categoria: Formació continuada

L’Hospital Universitari Son Espases organitza el II Curs de Coloproctologia Bàsica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases organitza el II Curs de Coloproctologia Bàsica, que s'adreça als professionals d'Urgències i als metges d'Atenció Primària. Durant el curs s'han tractat qüestions com el cribratge i l'estadificació del càncer de còlon i de recte, els trastorns funcionals com el restrenyiment i la incontinència fecal, així com altres patologies molt freqüents, per exemple, les hemorroides, la fístula, la fissura anal o les malalties dermatològiques de la regió anal.

Amb aquesta activitat, el Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu intenta formar i capacitar els metges d'urgències i d'Atenció Primària en el diagnòstic de la patologia colorectal simple perquè pugui ser tractada pels facultatius de medicina primària sense que sigui necessari derivar els pacients a l'hospital. A la vegada, també es recorda el circuit ràpid de diagnòstic que té l'Hospital Universitari Son Espases per als pacients que presenten algun signe d'alarma en aquestes malalties. D'aquesta manera, els pacients poden accedir a l'especialista sense haver d'esperar per ser diagnosticats i tractats en un procés considerat urgent.

El Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu compta amb una Unitat de Coloproctologia, que està formada per cirurgians que es dediquen únicament al tractament de les patologies del còlon, del recte i de l'anus. Aquests cirurgians treballen de forma multidisciplinària amb oncòlegs, digestòlegs, radiòlegs i fisioterapeutes en els diferents comitès establerts per al tractament del càncer colorectal, de la patologia del sòl pelvià o de les malalties inflamatòries intestinals. Durant el darrer any, en aquesta Unitat de Coloproctologia de Son Espases, s'han tractat al voltant de 300 pacients i s'han intervingut 130 casos de càncer de còlon i recte.

Els resultats acrediten la importància del cirurgià en el tractament d'aquest tipus de càncer. S'ha comprovat que les complicacions, la mortalitat i les recidives dels tumors disminueixen si el tractament ha estat realitzat per cirurgians colorectals amb formació i experiència específica en aquestes patologies. A més, per a la intervenció quirúrgica d'aquests pacients, l'Hospital Universitari Son Espases compta amb la tecnologia i la formació adequada, de manera que un 75% dels casos es duen a terme mitjançant tècniques de cirurgia mínimament invasiva.

Accés a la nota de premsa.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 26/02/2015]