Categoria: Formació continuada

Jornades d'avenços terapèutics en insuficiència cardíaca i malalties cardiovasculars a Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Jornades d'avenços terapèutics en insuficiència cardíaca i malalties cardiovasculars compleixen 19 anys, i un any més reuneixen més de 220 especialistes de tot Espanya per debatre sobre les últimes novetats i actualitzar els tractaments terapèutics. Des del dijous 24 de setembre i fins al dissabte 26 de setembre de 2015, a l'Hotel Torre del Mar, experts d'altíssim prestigi es reuneixen en una trobada que en la seva dinovena edició s'han consolidat com unes jornades de referència a Eivissa pel seu enorme interès científic.

Les jornades han estat organitzades per la Secció de Cardiologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i compten amb la col·laboració i el reconeixement de la Societat Espanyola de Cardiologia i de la Societat Balear de Cardiologia.

Els principals temes de la trobada són la insuficiència cardíaca, amb especial atenció a la hipertensió arterial (HTA), la hipertensió pulmonar, a banda dels últims progressos farmacològics en el tractament d'aquestes malalties. En la trobada s'abordaran diferents temes en sis taules rodones amb 24 ponències i un fòrum de debat que tendrà lloc el dissabte a la tarda. A la primera taula es tractaran temes d'actualitat com el xoc cardiogènic, a la segona taula els avenços en insuficiència cardíaca, la tercera taula estarà dedicada al maneig del pacient isquèmic, la quarta taula versarà sobre el control de la hipertensió arterial, les novetats en anticoagulació en la prevenció de l'ictus està reservada per a la cinquena taula i, finalment, la sisena taula rodona analitzarà la gestió dels pacients ambulatoris de cardiologia, actualització en la malaltia de Fabry i els parcs per a majors com a element en la prevenció cardiovascular.

Les Jornades es van inaugurar oficialment el dijous 24 de setembre, a càrrec del president de la Societat Espanyola de Cardiologia, el Dr. José Ramón González Juanatey, i del president de la Societat Balear de Cardiologia, el Dr. Joan Alguersuari.

El Dr. Ismael Laplaza, coordinador de les Jornades, ha destacat l'altura tant dels programes com dels ponents, autèntiques referències en els temes que es tractaran en aquesta edició, que ha permès consolidar aquestes jornades a nivell nacional durant gairebé 20 anys.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 23/09/2015]

[Foto: IB-Salut]