Categoria: Formació continuada

Celebració de la IV Jornada Mundial per la Prevenció de les Úlceres per Pressió a Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha celebrat la IV Jornada Mundial per la Prevenció de les Úlceres per Pressió amb una sessió informativa en la qual han participat més de 200 estudiants tècnics de cures auxiliars d'infermeria que cursaran les pràctiques en el centre sanitari, així com els seus professors.

La Jornada s'ha iniciat amb la intervenció audiovisual de la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha enviat un missatge de vídeo als nous estudiants en el qual els encoratja a la feina que duran a terme i fa incidència en la importància de la conscienciació d'una formació adequada.

La infermera responsable de la consulta d'úlceres per pressió de Son Espases, Concepción Rodríguez, ha estat l'encarregada de dur a terme la ponència de la Jornada. Rodríguez ha parlat durant la seva intervenció del circuit de notificació davant la detecció d'una úlcera per pressió, ha donat als estudiants formació sobre la prevenció, així com la detecció dels pacients de risc.

Les úlceres per pressió són lesions que es produeixen en la pell i en els teixits que hi ha per davall, provocades per la pressió d'una superfície dura que està en contacte amb una part del cos. Popularment se les denomina llagues i apareixen quan una persona està en la mateixa postura sobre una superfície dura durant llargs períodes de temps.

Malgrat els avanços quant a la prevenció i al tractament, les úlceres per pressió segueixen afectant les persones i els seus cuidadors, i és per això que tant els cuidadors com els professionals han de ser conscients de la importància d'una bona prevenció i de com s'ha de dur a terme.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 19/11/2015]

[Fotos: Servei de Salut de les Illes Balears - Hospital Universitari Son Espases]

Calendari de formació

Gener   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31