Categoria: Formació continuada

La IBAMFIC aborda l'impacte de la formació en els metges de família

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de las Illes Balears (COMIB) va acollir les XVI Jornades de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC), els dies 29 i 30 del passat mes d'abril, en les quals es van realitzar diversos tallers i taules de debat. El lema de les Jornades era "reFormant-transFormant".

En aquestes Jornades es va abordar el tema de l'impacte de la formació entre el col·lectiu de metges de família i les oportunitats que en aquest sentit podria oferir una Facultat de Medicina a Balears.

A la Jornada inaugural, hi va assistir la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i el president de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC), Josep Basora. La Dra. Verónica Casado, professora de Medicina de Família a la Facultat de Medicina de Valladolid, va impartir la conferència inaugural, sota el títol "Medicina de Família i Universitat".

En la segona jornada, centrada també en la Facultat de Medicina, es va comptar amb la presència de Margalida Gili, degana de la nova Facultat de Medicina; Joan Llobera, president de la Comissió d'Investigació d'Atenció Primària de les Illes Balears, i la Dra. Casado.

Les Jornades van concloure amb el lliurament del Premi IBAMFIC 2015 al millor article científic publicat sobre Atenció Primària, atorgat a la Dra. Magdalena Esteva i col·laboradors, pel seu treball titulat "Age differences in presentation, diagnosi pathway and management of colorectal cancer publicat a The International Journal of Cancer Epidemiology".

[Font: Col·legi Oficial de Metges de las Illes Balears. 04/05/2016]

[Foto: COMIB]

Notícies relacionades a Infosalut
*13/05/2016 - Premi IBAMFIC 2015 a un article científic publicat per la Dra. Magdalena Esteva i col·laboradors.

Calendari de formació