Categoria: Formació continuada

Palma ha acollit el 43rd International Congress on Electrocardiology

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Del 4 al 6 de juny ha tingut lloc a Palma el 43rd International Congress on Electrocardiology, organitzat per la Internationational Society of Electrocardiology i l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa), el qual ha estat presidit pel Dr. Miquel Fiol, director científic de l'Institut.

Durant aquests tres dies s'ha realitzat una posada al dia dels avanços en electrocardiologia i tècniques afins, a més s'han tractat diferents aspectes: mort sobtada, síncope, síndrome de Brugada, detecció de pacients amb el risc d'arítmies i ictus, detecció de risc cardiovascular en atletes, com evitar errors diagnòstics, noves tecnologies (app, ebooks, etc.) aplicades a l'ensenyament de l'electrocardiografia i altres avanços tecnològics.

L'electrocardiografia és una tècnica amb bona relació cost/benefici, a l'abast de qualsevol professional de la salut, però que requereix un aprenentatge considerable.

Hi han acudit més de 40 especialistes internacionals, els millors en el tema, i congressistes de 17 països.

Cal destacar la participació del Dr. Pedro Brugada Tarradellas, que treballa a Bèlgica, i que va ser el primer investigador a detectar l'anomalia genètica que porta el seu nom (Síndrome de Brugada). Aquesta síndrome afecta gran quantitat de persones en tot el món i es pot complicar amb mort sobtada, per la qual cosa ha tingut un gran impacte a nivell mundial.

El fet de realitzar aquest congrés a Palma va ser a petició de la International Society of Electrocardiology, atès que l'Hospital Universitari Son Dureta primer, i l'Hospital Universitari Son Espases després, és el centre de referència mundial en electrocardiologia.

[Font: Institut d'Investigació Sanitària de Palma. 07/06/2016]

[Foto: IdISPa]

Calendari de formació

Febrer   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28