Categoria: Formació continuada

Inauguració del II Curs d'Infermeres Gestores de Casos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha inaugurat el II Curs de Formació en Gestió de Casos que organitza la Subdirecció d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties poc Freqüents del Servei de Salut, amb l'objectiu de preparar els professionals que han d'abordar el nou model sanitari d'atenció al pacient crònic.

Vint-i-sis infermeres i infermers s'han inscrit en la segona edició d'aquest curs mitjançant el qual coneixeran el Projecte d'Infermeres Gestores de Casos (IGC), que desenvolupa el Servei de Salut per millorar l'atenció al pacient crònic amb un grau elevat de complexitat i que suposa un canvi de model que afecta tots els nivells assistencials, els professionals, els pacients i els cuidadors.

Patricia Gómez ha agraït l'alta participació dels professionals en aquest curs i ha valorat el paper que tendran les infermeres i els infermers gestors de casos en tota l'Estratègia d'atenció a la Cronicitat. "Sou el motor del canvi, el pilar fonamental dins aquest projecte d'atenció a la cronicitat que impulsam des de la Conselleria de Salut", ha expressat.

L'objectiu del curs és capacitar els professionals d'Infermeria perquè duguin a terme una coordinació eficaç entre els diferents hospitals, Atenció Primària i els serveis socials. També adquiriran habilitats en metodologia infermera, en lideratge, en eines de cribratge necessàries i en coneixements per millorar l'efectivitat de la pràctica clínica. Així mateix, treballaran en l'abordatge familiar i en conceptes de bioètica i educació per a la salut en la pràctica clínica.

En el curs, que s'imparteix a l'aula Pere Catany de l'Hospital Psiquiàtric, hi participen professionals de la salut experts en la gestió de casos o en matèries relacionades, com ara Angélica Miguélez, Francesc Alberti, Isabel Román, Rosa Duro, Patricia Tomás, Rosa Llabrés, Mercé Llagostera, Rosa Maria Alberdi, Rosa Adrover, Carlos Serrano, Soledad Gallardo, Yolanda Cáceres i Miguel Ángel Rodríguez.

[Font: Conselleria de Salut. 20/02/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]