Categoria: Formació continuada

Primera trobada d'administratius de la salut organitzada per Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un centenar de professionals de totes les gerències que depenen del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) van participar a la primera trobada d’administratius de la Salut de les Illes Balears, que va organitzar l’Hospital Universitari Son Espases el passat 11 de setembre.

Durant la tobada es va destacar la importància de les tasques que realitzen els administratius als centres sanitaris que, sense dubte, contribueixen a millorar la qualitat assistencial que es presta a la població. L’acte va ser inaugurat per José Lladó, director de Gestió de Son Espases, i per Ana de Juan, administrativa de Laboratori.

En aquest encontre es va presentar el Projecte MyRAS, impulsat per Mª Carmen Sobrado i Mayte R. Tardío, administratives de l’Hospital Universitari de Fuenlabrada (Madrid). Aquest projecte neix com a conseqüència de la inquietud i les ganes de canviar les coses, i cerca el reconeixement i la motivació dels professionals no sanitaris. L’objectiu és convertir-se en un fòrum de trobada del col·lectiu de professionals de l'àmbit administratiu que treballen en organitzacions sanitàries. Trobareu més informació al seu blog: https://myras2017.wordpress.com

Elena Valverde, administrativa de la GAP Mallorca, va exposar el treball realitzat en activitats comunitàries i un nou perfil professional: l'administratiu com a agent comunitari, formats amb metodologia en Educació i Promoció de la Salut, aquests agents s'incorporen als equips multidisciplinars dels EAP dels centres de salut, i són un nexe d'unió amb la comunitat.

Durant la jornada també es va remarcar la importància que té la comunicació en l’àmbit de la salut, com a instrument per millorar l’atenció i el tracte, tant entre els professionals i els pacients com entre el personal del centre. En aquest sentit, la infermera de l’IBSMIA, Teresa Pérez, va parlar del paper de les xarxes socials i dels beneficis que poden aportar.

Finalment, quatre administratius de l’Hospital Son Espases: Josefina Castro, de Facturació; Cati Planas, d’Atenció al Pacient; Joan Ramon Martínez, d’Admissió, i Ana de Juan, de Laboratoris, van explicar la importància de la tasca dels administratius per al correcte funcionament dels centres sanitaris.

També es va presentar mitjançant una videoconferència amb Juan Carlos de Benito, president de l'Associació d'Administratius de la Salut, el 6è Congrés Nacional d'Administratius de la Salut, que se celebrarà a Cuenca el mes de juny de 2018.

El director gerent de l'Hospital Son Espases, Josep Pomar, va clausurar la trobada, tot destacant la importància de tots els professionals de la salut, escoltant les seves veus i formant equip.

[Fonts: Hospital Universitari Son Espases. 12/09/2017 - Mª Elena Valverde Román. Centre de Salut Son Serra-La Vileta. 29/09/2017]

[Fotos: Hospital Universitari Son Espases - Mª Elena Valverde Román]

Notícies relacionades a Infosalut
*03/08/2017 - Atenció Primària de Mallorca ha publicat un article sobre el paper de l'administratiu com a agent comunitari.