Categoria: Formació continuada

Les Illes Balears acullen la primera Jornada per al Desenvolupament Infantil des de l'Atenció Primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, han participat en la cloenda de la Primera Jornada per al Desenvolupament Infantil des de l’Atenció Primària, dirigida als professionals dels àmbits educatiu, social i sanitari.

L’objectiu de la Jornada ha estat millorar les habilitats en matèria de pediatria del neurodesenvolupament considerant la salut del infants en el context de la societat (medi ambient, escola i família), integrant-hi la dimensió social, mental i física de la salut i el desenvolupament de l’infant, i la cura, la prevenció, la promoció de la salut i la qualitat de vida. Aquests han estat els objectius específics:

- Acostar als professionals als temes més comunament tractats per la pediatria social i del desenvolupament d’una manera rigorosa, senzilla i pràctica.

- Compartir coneixements sobre les diferents intervencions que es duen a terme en matèria d’atenció primerenca i desenvolupament infantil.

- Facilitar l’intercanvi i la coordinació entre els professionals dels àmbits de l’educació, dels serveis socials i de la sanitat que participen en la Jornada.

- Oferir eines per tractar els trastorns del desenvolupament en la pràctica clínica, com ara reconèixer els signes i els símptomes d’alarma.

- Atorgar rellevància als procediments de prevenció en la salut infantil donant importància a l’anamnesi i a l’exploració física i a fer-ne una interpretació adequada.

Els familiars d’infants afectats per algun trastorn del desenvolupament també han pogut assistir a la conferència de cloenda, titulada “Proceso de incapacitación: consecuencias, pros y contras”, que ha pronunciat Ladislao Roig, tinent fiscal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Amb la idea de millorar la intervenció multidisciplinària i la qualitat de vida dels infants i dels joves (fins als 18 anys d’edat) i dels seus familiars, l’any 2009 la Conselleria de Salut va crear el Centre Coordinador d’Atenció Primària per al Desenvolupament Infantil (CAPDI), coordinat per la pediatra Juana Pedrosa, amb l’objectiu de facilitar la prevenció, la detecció, la derivació, la intervenció i el seguiment dels casos d’infants amb algun trastorn del desenvolupament o en risc de patir-ne. Cada any s'organitza un curs amb la finalitat de mantenir la coordinació entre els serveis i les institucions implicades en aquesta matèria i actualitzar els coneixements i les habilitats per tractar aquest problema de salut. I enguany també s'ha organitzat aquesta Jornada, a la qual s’han inscrit 125 professionals.

[Font: Conselleria de Salut. 26/01/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31