Categoria: Formació continuada

L'equip de comares de l'Hospital Can Misses ha assistit a un curs d'atenció del part a l'aigua

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'equip de comares de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, format per 23 professionals, ha assistit durant tres dies a un curs d'atenció del part a l'aigua per poder fer efectiva la creixent demanda. El curs ha tingut una part teòrica i una part pràctica amb simulacres a la banyera de l'Hospital Can Misses que posteriorment han estat analitzats i comentats per tal d'extreure'n conclusions.

Les docents han estat Carmen Herrero Orenga i Carmen Alfaro Pozo, comares de l'Hospital d'Inca (Mallorca), les quals tenen una àmplia experiència en els parts a l'aigua amb excel·lents resultats quant a morbimortalitat maternofetal i satisfacció per part de les dones.

Ambdues Màster en nutrició i qualitat dels aliments, doctorands en Ciències Biosociosanitàries, professores UDC i professores associades de la UIB. Carmen Herrero, per la seva part, és supervisora del Servei de Parts de l'Hospital Comarcal d'Inca i tutora d'Infermeres Internes Residents (EIR), i Carmen Alfaro, a més, és coordinadora EIR.

Els objectius específics del curs han estat conèixer tota l'evidència disponible que justifica l'ús de l'aigua en el procés del part; fer una selecció adequada de les gestants candidates al part a l'aigua; conèixer les diferents opcions de control de benestar fetal en un part a l'aigua; detectar possibles complicacions intrapart que impliquin l'abandonament de l'ús de l'aigua en el part; i, finalment, saber actuar davant de qualsevol complicació que pugui sorgir.

Els assistents s'han format en els beneficis de la hidroteràpia en les diferents fases del part, hormones, part i aigua, maneig del prepart a la dona que desitja part en aigua, accions prèvies necessàries amb el protocol de neteja. També han analitzat la presència de l'acompanyant en aquest tipus de parts per aconseguir un acompanyament eficaç i l'ús concomitant d'analgèsics en el part a l'aigua.

Juan Antonio Rosa, supervisor de Paritori, valora molt positivament aquesta iniciativa, "ja que podem donar resposta a les necessitats i demandes de les dones en el part a l'aigua. De moment la banyera de l'Hospital Can Misses es fa servir com a mètode analgèsic en aquelles dones que ho sol·liciten, i hem constatat un gran resultat per la satisfacció de les dones que l'han utilitzat en les enquestes posteriors al part".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 29/01/2018]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31