Categoria: Formació continuada

L'Hospital Can Misses acull la II Trobada d'Experts en Genoll

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El divendres 29 de març, l’Hospital Can Misses va rebre a experts mundials en cirurgia ortopèdica de genoll en la II Trobada d’Experts en Genoll, promoguda per Exactech Medical Education i organitzada pel cap del Servei de Traumatologia, Josep Guimerà, com a director científic de la trobada.

Es tracta de la segona trobada d’experts en genoll, ja que la primera va tenir lloc l’any 2018 a Toledo. En aquesta edició, 65 facultatius de tot Espanya es reuniren a la sala d’actes de l’Hospital Can Misses per assistir a xerrades magistrals, sessions clíniques, taules de debat i alguna classe magistral a càrrec d’alguns dels més grans experts en aquesta disciplina, com ara Rocco Papalia, cap del Servei del Policlínic Universitari de Roma, o Gerard Giordano, cap de servei de l’Hospital Joseph Ducuing, de Tolosa (França). A més, hi van participar aquests altres ponents: Pablo Barrena, cap de la Unitat de Genoll de l’Hospital Virgen del Rocío (Sevilla); Rodrigo García, especialista de la Unitat de Genoll de l’Hospital Universitario Clínico San Carlos (Madrid); Richard Gava, especialista de la Unitat de Genoll de l’Hospital de Manacor; Enrique Gómez, cap de la Unitat de Genoll de l’Hospital La Paz (Madrid); Pedro Torrijos, cap de secció de l’Hospital Puerta de Hierro (Madrid); David Mateu, cap de la Unitat de Genoll de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, i Gabriel Oliver, cap de la Unitat de Genoll de l’Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona).

Des de les 08:40 hores es succeiren aquestes set xerrades magistrals: “Soluciones parciales de artoplastia de rodilla primaria”, “Prevención y estrategias para el manejo de la infección de artoplastia de rodilla”, “Estrategia de liberación de partes blandas en la prótesis total de rodilla primaria”, “Alineamiento en rotación”, “Estrategias para el manejo del tracking femoropatelar”, “Estrategias para el manejo de la rodilla primaria compleja” i “Priocepción en prótesis total de rodilla”. Aixímateix, es va realizar la presentació de quatre casos clínics i a continuació tres taules de debat sobre l’alineació cinemàtica i la mecànica, els recanvis de les ròtules en el tracking femoropatel·lar i l’estabilització addicional en situacions complexes en pròtesi total de genoll primari. La Trobada va acabar amb una classe magistral sobre artoplàstia de genoll primari assistida per ordinador sobre sawbones.

Segons Josep Guimerà, “va ser un esdeveniment d’un enorme interès científic i un orgull que el nostre Hospital aculli cirurgians de prestigi internacional en cirurgia protètica de genoll i ens facin partícips de la seva experiència i dels seus coneixements. Aquest tipus de trobada està dirigida a millorar la nostra qualitat assistencial per poder oferir als pacients els darrers avenços i noves tècniques en matèria d’intervencions quirúrgiques de pròtesis de genoll, molt freqüents a la nostra àrea de salut. Estam molt satisfets de col·locar Eivissa i el nostre Hospital al mapa mundial de centres especialitzats en cirurgia protètica de genoll”.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera. 28/03/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]

Què en diu la premsa
*30/03/2019 noudiari.es - El Hospital Can Misses acoge el segundo Encuentro de expertos en rodilla.
*25/03/2019 periodicodeibiza.es - El Hospital Can Misses acoge el II Encuentro de Expertos de Rodilla.
*25/03/2019 noudiari.es - Can Misses acoge el segundo encuentro de expertos en rodilla.

Calendari de formació

Agost   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31