Categoria: Formació continuada

Conferència a Menorca: Somos lo que comemos y comemos como vivimos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El proper dimecres 18 de setembre es durà a terme la conferència "Somos lo que comemos y comemos como vivimos", que impartirà el director de l'Observatori de l'Alimentació, Jesús Contreras, el proper dimecres 18 de setembre dins dels actes del 30 aniversari de l'Escola de Salut Pública de Menorca.  

Per què la població assumeix riscos per a la seva salut en adoptar, de manera conscient, mals hàbits alimentaris? Com han afectat els canvis socials de l'últim mig segle al que mengem? A aquestes i a altres preguntes tractarà de donar resposta el catedràtic emèrit d'Antropologia de la Universitat de Barcelona i director de l'Observatori de l'Alimentació, Jesús Contreras, en aquesta conferecia. L'acte s'emmarca dins de les activitats commemoratives del 30 aniversari de l'Escola de Salut Pública de Menorca.

Expert en antropologia de l'alimentació, Contreras abordarà els factors que han portat a la implementació d'una dieta menys saludable. Entre altres aspectes estan els canvis socials, econòmics i tecnològics de les últimes dècades, com la incorporació de la dona al mercat laboral, les noves estructures familiars o la importància atorgada a la salut i la seva relació amb l'alimentació, han derivat en el que Contreras denomina "modernitat alimentària".

A pesar que les recomanacions sobre la importància de portar una dieta saludable són assumides per una gran part de la població, la realitat, segons aquest expert, és que una part important de la ciutadania no les posa en pràctica, amb els consegüents riscos per a la salut que això implica.

La conferència "Somos lo que comemos y comemos como vivimos" s'impartirà el dimecres 18 de setembre, a les 20 hores, en la seu del Institut Menorquí d'Estudis (Camí donis Castell, 28-Maó) i està coorganitzada amb la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Cartell

[Font: Escola de Salut Pública de Menorca]

[Foto: Escola de Salut Pública de Menorca]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/05/2019 - L’Escola de Salut Pública de Menorca arriba a la 30a edició.