Categories: Formació continuada, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El dia 25 d'octubre es celebrarà la II Jornada del Pla de Resistències als antibiòtics de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut organitza la II Jornada del Pla de Resistències als Antibiòtics de les Illes Balears (PRAN_CAIB).

Combatre la resistència a antibiòtics és una prioritat per a la Unió Europea (UI) per a la qual ha desenvolupat una estratègia comuna. En l’àmbit del Sistema Nacional de Salut (SNS) s'ha posat en marxa el Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN), coordinat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i en el qual col·laboren totes les comunitats autònomes, 8 ministeris, 70 societats científiques, organitzacions col·legials, associacions professionals i universitats.

En la nostra comunitat s'està desenvolupant un Pla autonòmic específic (el Pla de Resistències als Antibiòtics de les Illes Balears (PRAN_CAIB) per a adaptar el Pla Nacional a la realitat de les Illes Balears. El pròxim dia 25 d'octubre es durà a terme aquesta segona Jornada a l'Hospital Universitari Son Espases per oferir als professionals una visió àmplia i actualitzada sobre la situació actual del problema així com de les principals línies d'actuació que s'estan desenvolupant per a donar-li una resposta global.

La Jornada s'emmarca en les activitats de difusió i formació del Pla i comptarà amb 7 ponències sobre el tema.

La Jornada està dirigida principalment a metges, infermeres, farmacèutics d'atenció primària, d'hospitals i d'atenció sociosanitària, veterinaris, gestors i altres professionals relacionats de la comunitat autònoma de les Illes Balears interessats en la formació continuada sobre la lluita contra les resistències als antibiòtics.

Web informativa de la Jornada.

Informació a l'agenda d'Infosalut.

[Font: Direcció General de Prestacions i Farmàcia]

[Foto: V / Antibiotics / CC-by-sa-3.0 de]