Categoria: Formació continuada

26 dermatòlegs participaran a l'Hospital Can Misses a la VIII Reunió Anual de Dermatòlegs de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dissabte 14 de setembre se celebrarà a l'Hospital Can Misses la VIII Reunió Anual de Dermatòlegs de les Illes Balears. 26 experts d'altíssim prestigi es reuniran en una trobada que en la seva vuitena edició se celebra a Eivissa. Els dermatòlogs  analitzaran 13 casos clínics que van des de la melanosi atípica del peu, pseudotumor vascular de ràpid creixement en un nadó o alteracions en els tatuatges.

Les jornades han estat organitzades per la Secció Balear de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) i compta amb la col·laboració del Servei de Dermatologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

La reunió es desenvoluparà a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses i tindrà un marcat caràcter científic a través de la presentació de 13 casos clínics. La jornada començarà a les 10:00 h amb la presentació de la Reunió a càrrec del Dr Juan Escales, president de la Secció Balear de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, i del Dr Andrés Palacios, Coordinador del Servei de Dermatologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. A continuació, professionals dels serveis de Dermatologia, Anatomia Patològica i Medicina Interna de Son LLàtzer, Son Espases o Can Misses presentaran 13 casos clínics que van des de la melanosi atípica del peu, novetats en els nevus epidèrmics, la utilització de les noves tecnologies per fer docència amb l'anàlisi del Blog "Dermapixel", de la Dra Taberner de l'Hospital Son Llàtzer o pseudotumor vascular de ràpid creixement en un nounat. Per part del Servei de Dermatologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es presentaran dos casos clínics en què han participat el Dr Andrés Palacios, les doctores Marta Serra i Mercedes Hergueta i el Dr Luis Cros. El primer d'ells tracta sobre queratoacantoma, un tumor epitelial de creixement ràpid que apareix amb més freqüència en zones de la pell freqüentment exposades a la llum solar, i el seu tractament amb metotrexat intralesional, el segon cas analitzarà les alteracions en els tatuatges amb el títol "El meu tatuatge ha canviat" en què a més dels esmentats anteriorment també ha participat el Servei d'Anatomia Patològica de l' Hospital Can Misses.

La VII Reunió Anual de Dermatòlegs de les Illes Balears finalitzarà a les 13:00 h amb el discurs de tancament i comiat del president de la Secció Balear de l'AEDV, Dr Joan Escales Taberner .

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 12/09/2013]

 

Calendari de formació