Categoria: Formació especialitzada

Salut Mental: 10 residents han completat la seva formació a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 19 de maig, va tenir lloc l’acte de graduació dels residents de la Unitat Docent Multiprofesional de Salut Mental de les Illes Balears, que es va dur a terme a l’Hospital Psiquiàtric i hi han participat els deu residents que acaben la seva formació: tres de psiquiatria, dos de psicologia clínica i cinc d’infermeria de salut mental.

A l'acte hi van assistir la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el director mèdic de l’Hospital Psiquiàtric, Rainer Oberguggenberger, i la cap d’estudis de la Unitat Docent Multiprofesional de Salut Mental, María Luz Pradana.

Gómez ha volgut destacar l’esforç, la solidaritat i la col·laboració desinteressada dels residents en els diferents programes creats durant la pandèmia provocada per la COVID-19. Així, els residents han participat en l’acompanyament a pacients hospitalitzats en planta per COVID, en el suport psicològic a familiars i pacients hospitalitzats a UCI per COVID i en les sessions de reducció d’estrès per a professionals sanitaris.

La Unitat Docent Multiprofesional de Salut Mental ha format 40 residents aquest any formatiu que acaba aquest mes. Cal assenyalar que aquesta unitat va ser acreditada l’any 2010, i des d’aleshores ha format 107 residents, 50 dels quals són psiquiatres, 21 psicòlegs clínics i 36 infermeres de salut mental.

Els residents de salut mental duen a terme el seu aprenentatge rotant per diversos dispositius hospitalaris i comunitaris, la qual cosa els permet formar-se en tots els aspectes necessaris per a una atenció correcta a la persona amb problemes de salut mental i als seus familiars.

El sistema de formació a través de residència assegura una formació de qualitat i el model d’avaluació basat en competències assegura que aconsegueixin l’excel·lència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/05/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]