Categoria: Formació especialitzada

El Ministeri de Sanitat acredita noves unitats docents per a residents a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha acreditat tres noves unitats docents per a la formació d’especialistes sanitaris en el Servei de Salut de les Illes Balears. Aquestes unitats són oftalmologia i reumatologia a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, i farmàcia hospitalària, a l’Hospital Can Misses. Cadascuna d’aquestes unitats té una capacitat formativa d’un resident per any.

A més, també s’ha notificat l’acreditació de noves places formatives, així com de nous centres de salut i de l’Hospital Comarcal d’Inca com a dispositius docents a la unitat docent multiprofessional d’atenció familiar i comunitària de Mallorca. Això suposarà augmentar 23 places de nou accés per a residents de medicina, i 20 places les de residents d’infermeria, amb la qual cosa aquesta unitat docent es convertirà, amb una capacitat de quasi 250 residents (50 residents per any per a medicina i 24 residents per any per a infermeria), en una de les unitats docents d’atenció familiar i comunitària de major cobertura d’Espanya.

Els centres de salut que s’incorporen a la formació d’especialistes són el CS Emili Darder, CS Platja de Palma, CS Martí Serra, CS Sóller i CS Son Rutlan. A més, l’Hospital Comarcal d’Inca intensificarà així la seva participació en la formació d’especialistes sanitaris a partir de l’any 2020.

Finalment, s’ha acreditat també la incorporació a la unitat docent multiprofessional de salut Mental de les Illes Balears dels dispositius docents associats següents: la unitat d’hospitalització breu i l’hospital de dia de psiquiatria de l’adult de l’Hospital Comarcal d’Inca i la unitat de salut mental d’Inca.

De manera global, aquestes acreditacions suposen un augment del 25 % de la capacitat docent del Servei de Salut de les Illes Balears, amb un total de 46 places noves.

Cal destacar que a aquestes acreditacions se sumen les de la unitat multiprofessional de pediatria, aconseguida el 2015, i les d’anatomia patològica a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, i cirurgia cardíaca i cirurgia plàstica a l’Hospital Universitari Son Espases el 2017.

Aquestes acreditacions com a unitats docents en reconeixen la qualificació d’acord amb una sèrie de requisits relatius a recursos humans i físics, activitat assistencial, activitat docent i investigadora.

Addicionalment, la Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca i el Servei de Salut de les Illes Balears preparen la sol·licitud de noves acreditacions que es presentaran al Ministeri aquest mateix mes, amb la finalitat d’assegurar la formació de professionals per garantir l’assistència sanitària a la població de les Illes Balears.

En la mateixa línia de treball, l’oferta de places per fer la residència a les Illes Balears ha augmentat de manera progressiva els darrers anys, i ha assolit el màxim històric de 157 places enguany, un 23,6 % més que l’any 2015.

Amb aquestes noves acreditacions es preveu que l’oferta per incorporar residents l’any 2020 s’acosti a les 200 places.

Actualment, es formen en el sistema sanitari de les Illes Balears 443 residents en les especialitats acreditades següents:

Anàlisis clíniques; anatomia patològica; anestesiologia i reanimació; angiologia i cirurgia vascular; aparell digestiu; cardiologia; cirurgia cardiovascular, cirurgia general i de l’aparell digestiu; cirurgia oral i maxil·lofacial; cirurgia ortopèdica i traumatologia; cirurgia plàstica, estètica i reparadora, dermatologia; endocrinologia i nutrició; farmàcia hospitalària; hematologia i hemoteràpia; immunologia; infermeria familiar i comunitària; infermeria pediàtrica; infermeria obstètrica i ginecològica; infermeria de salut mental; medicina familiar i comunitària; medicina intensiva; medicina interna; medicina nuclear; microbiologia i parasitologia; nefrologia; pneumologia; neurocirurgia; neurologia; obstetrícia i ginecologia; oftalmologia; oncologia mèdica; oncologia radioteràpica; otorrinolaringologia; pediatria; psicologia clínica; psiquiatria; radiodiagnòstic; radiofarmàcia; radiofísica hospitalària, i urologia.

[Font: Conselleria de Salut. 07/05/2019]

[Foto:Infosalut]

Què en diu la premsa
*13/05/2019 periodicodeibiza.es - IB-Salut ofrecerá más de 200 plazas para especialidades sanitarias el año que viene.
*12/05/2019 menorca.info - El IB-Salut ofrecerá más de 200 plazas para especialidades sanitarias el año que viene.