Categoria: Institucions sanitàries

L'Hospital d'Inca ha celebrat una jornada de portes obertes contra el càncer de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Sota el lema, "Hospital Comarcal d'Inca el teu aliat contra el Càncer de Còlon", en el marc del dia mundial, s'hi ha celebrat una jornada de portes obertes a l'hospital.

Més d'un centenar de persones han acudit a l'Hospital Comarcal d'Inca per participar en les sessions informatives que s'han celebrat amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Còlon. A més, el programa d'aquesta jornada ha inclòs una taula informativa i una visita al Gabinet de Digestiu per apropar a la població al treball que es realitza en aquest centre hospitalari, amb relació a aquest tipus d'afecció.

Aquesta jornada, promoguda pel cap del Servei de Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca, el doctor José Reyes, ha tingut per objecte contribuir a informar i conscienciar la població sobre la importància d'adoptar hàbits de vida saludables, així com la necessitat de realitzar controls mèdics per a la detecció primerenca del càncer colorectal. En aquest sentit, al llarg de les intervencions s'ha recordat que el Sector Sanitari de Tramuntana, on l'hospital de referència és el d'Inca, ha estat elegit per iniciar el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte de les Illes Balears, impulsat per la Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Salut Pública i Consum.

A les sessions informatives, s'han abordat diversos aspectes relacionats amb la detecció i prevenció del càncer colorectal i s'ha comptat amb les ponències del coordinador del PAC de Muro, el doctor Arturo Arenas; el cap del Servei de Cirurgia, el doctor Llorenç Estrany, i la coordinadora del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital d'Inca; el cap del Servei d'Aparell de Digestiu de l'Hospital Son Llàtzer, el doctor Carles Dolz; el coordinador del Servei d'Oncologia de l'Hospital d'Inca, el doctor Onofre Pons; i la doctora Gwendolyn Barceló, de l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma.

Així mateix, al llarg de la jornada s'ha recordat que actualment el càncer colorectal representa un dels problemes de salut més importants, per la seva alta incidència i mortalitat. Per això, els ponents han incidit en la importància de mantenir una alimentació saludable i fer activitat física, com a mesures de prevenció d'aquesta patologia. A més, han assenyalat la necessitat de la realització de proves de detecció precoç, tal com preveu el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte de les Illes Balears, per identificar de forma ràpida i senzilla lesions pretumorals, el que redueix significativament el risc de desenvolupar aquest tipus de càncer.

[Font: Hospital Comarcal d'Inca. 31/03/2015]