Categoria: Institucions sanitàries

Taules informatives d'AMAHC als centres hospitalaris de Balears amb motiu del Dia Mundial contra l'Hepatitis C

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Divendres, 28 de juliol de 2017, l'Associació Mallorquina d'Afectats per l'Hepatitis C (AMAHC) va instal·lar taules informatives, tant a l'Hospital Universitari Son Espases com a l'Hospital Son Llàtzer, amb motiu del Dia Mundial contra l'Hepatitis C, per tal d’animar les persones que tenen dubtes sobre si pateixen la malaltia a acudir al metge a fer-se les proves.

Un any més, aquesta Associació va instal·lar una taula informativa a l'entrada principal de Consultes Externes de Son Espases, que va comptar amb la presència de Juanma Gavala, director d’Infermeria; Manuel del Rio, subdirector mèdic, i Miquel Àngel Veny, subdirector de Gestió de l’Hospital.

La consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, i el gerent de l'Hospital Son Llàtzer, Xisco Marí, van visitar la taula informativa instal·lada a Son Llàtzer.

Segons informen, des de la mateixa Associació, diagnosticar la malaltia de manera precoç permet tractar-la en una fase menys avançada, el que fa que la curació sigui més breu. A més, s’ha de dir que els nous tractaments que s’apliquen avui en dia han permès curar el 90 % dels casos en només tres mesos i gairebé sense efectes secundaris, unes dades molt positives que justifiquen el consell d'AMAHC d'acudir al metge en cas de dubte de patir la malaltia.

[Fonts: Hospital Universitari Son Espases. 28/07/2017 - Conselleria de Salut. 27/07/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades a Infosalut
*03/08/2017 - El 97 % dels afectats per l’Hepatitis C superen la malaltia gràcies als nous tractaments.

*28/07/2017 arabalears.cat - El 97% dels pacients supera l’hepatitis C gràcies als nous fàrmacs.