Categoria: Institucions sanitàries

Comença l’elaboració dels pressupostos generals de la CAIB 2021

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears inicia el procediment per a l’elaboració dels pressupostos generals de la Comunitat Autònoma per a l’any 2021, amb dos grans objectius: la reactivació social i económica i continuar amb les polítiques de benestar social, com sanitat i protección social davant l’impacte produit per la COVID-19.

De cara a 2021, esdevindrà "prioritari" el desplegament "eficaç i urgent” de les mesures contingudes en el Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears per a mitigar els efectes econòmics i socials de la pandèmia COVID-19.

Aixímateix, en el marc d'impacte pressupostari pels efectes de la pandèmia i amb l'objectiu d'obtenir vies de major finançament, entre les quals, a través dels fons europeus i de transferències extraordinàries provinents del nou fons de reconstrucció de la Unió Europea, així com de l'Estat.

L’ordre també estableix que les administracions i organismes públics, així com els seus ens instrumentals, han d’incorporar novament la perspectiva de gènere en el disseny de les seves polítiques.

D’altra banda, seguint la recomanació del Comitè dels Drets de l’Infant, la conselleria competent en matèria de menors ha de promoure una avaluació integral de totes les polítiques relacionades amb la infància.

[Fonts: Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors. 18/07/2020 - BOIB núm. 18/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]